7. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Milanesa de carne je oblíbené argentinské jídlo, které si získalo srdce gurmánů po celém světě. Tento recept kombinuje křupavě smaženou plátek masa s osvěžujícím salátem, který skvěle doplňuje jeho chutě. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si skvělý chuťový zážitek!
Suroviny
- 4 plátky mäsa (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
- Soľ a korenie podľa chuti
- Strúhanka
- Vajce
- Olej na vyprážanie
- Čerstvý šalát (napr. listový šalát, paradajky, uhorky)
- Dresing podľa chuti (napr. olej, ocot, soľ, cesnak)
Postup
- Plátky mäsa osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Plátky mäsa ponoríme do vajca a potom obalíme vo strúhanku.
- Na panvici rozohrejeme olej a vyprážame mäso z oboch strán, kým nie je zlatisté a kým nie je vnútri dobre prepečené.
- Šalát umyjeme a nakrájame na menšie kúsky, paradajky a uhorky nakrájame tiež na plátky.
- Nakoniec pripravíme dresing podľa chuti a prelejeme ním nakrájaný šalát.
- Milanesa de carne podávame s čerstvým šalátom.