15. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Mie Goreng – indonéské smažené nudle jsou lahodné a aromatické indonéské nudle smažené s výraznými asijskými kořenícími směsmi. Tento recept vám ukáže, jak připravit luxusní a chutné nudle, které se stávají oblíbeným jídlem nejen v Indonésii, ale i po celém světě. S kombinací čerstvé zeleniny, masa, vajec a kokosového mléka nabízí tento pokrm skvělou výživu a chuťovou explozi. Připravte si tento jedinečný indonéský zážitek přímo ve vaší kuchyni a okuste lahůdku, která vám otevře dveře do kulinářského světa Indonésie.
Suroviny
- 200 g indonéských nudlí
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nasekaná
- 100 g vepřového masa, nakrájeného na tenké proužky
- 100 g kuřecího masa, nakrájeného na tenké proužky
- 50 g krevet, oloupaných a vyčištěných
- 2 vejce, rozšlehaná
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce srirachy (pikantní chilli omáčky)
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř na dochucení
- olej na smažení
- smažené cibulové kousky na ozdobu (opcionální)
Postup
- V hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte nudle podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte okapat.
- V hluboké pánvi nebo woku rozehřejte olej a přidejte nasekaný česnek. Smažte ho asi 1 minutu, nebo dokud nezačne vonět.
- Přidejte nakrájenou cibuli a smažte, dokud nezměkne a získá zlatavou barvu.
- Přidejte vepřové a kuřecí maso, a smažte, dokud nezezarudne a neudusí se. Přidejte oloupané krevety a smažte dalších 2 minuty.
- Do pánve přidejte předem uvařené nudle. Přidávejte sójovou omáčku, srirachu, cukr, kmín a kari koření. Dobře promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila.
- Pokračujte smažením, dokud nudle nezačnou získávat šťavnatý a lahodný vzhled. Ochutnejte a přidávejte sůl a pepř podle potřeby.
- Přidejte rozšlehaná vejce a míchejte, dokud se vejce neudělají dohromady a nezapustí do nudlí.
- Podávejte okamžitě ozdobené smaženými cibulovými kousky, pokud si přejete.