28. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Mexické fazole s avokádem
zdroj: Recepty 24/7

Mexické fazole s avokádem jsou výtečnou volbou pro milovníky pikantních jídel. Tato tradiční mexická pochoutka kombinuje lahodně kořeněné fazole, nadýchané queso fresco a osvěžující avokádo. S bohatou chutí a příjemnou texturou jsou tyto fazole ideální jako samostatné jídlo nebo jako příloha k mexickým pokrmům. Připravte si je jednoduše a rychle a poznáte autentickou chuť Mexika.

Suroviny

  • 250 g fazolí (černé nebo směs červených a bílých)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 plechovka rajčat (krájená)
  • 1 avokádo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Připravte si všechny suroviny.
  2. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  3. Přidejte fazole a smažte je spolu s kořením (kmín a paprika) asi 5 minut.
  4. Přidejte krájená rajčata z plechovky a vařte dalších 10 minut, dokud se fazole dobře propojí s omáčkou.
  5. Přidejte na kousky nakrájené avokádo a promíchejte.
  6. Varnou směs ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte teplé, například s rýží nebo tortillami.

Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *