24. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte naše lahodné medové štrúdly plné aromatického medu a křupavých ořechů. Tento tradiční dezert je ideální pro sladké lahůdky a milovníky medu. Náš recept vás provede snadným procesem přípravy, který vás odmění vynikající chutí a vonným aroma. Připravit těsto nebo vyrobit si ho, vyplnit ho medem a ořechy a zabalit do křehkého štrúdlového plátku. Pečte a těšte se na dokonalou kombinaci sladkosti a křupavosti.
Suroviny
- 500 g múka
- 250 g maslo
- 2 lyžice medu
- 1 citrón
- 150 ml mlieko
- 1 vajce
- štipka soli
Postup
- V mise zmiešajte múku s malou štipkou soli.
- Pridajte nakrájané maslo a vypracujte drobivé cesto.
- Pridajte med, nastrúhanú kôru z citróna a citrónovú šťavu.
- Pridajte mlieko a vajce a premiešajte dohromady.
- Cesto povráťte na pomúčenú dosku a dobre prepracujte.
- Rozvaľkajte cesto na tenký plát a zrolujte ho do tvaru štrúdly.
- Štrúdlu uložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 až 40 minút.
- Nechajte medové štrúdly vychladnúť a servírujte.