18. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Mechoui s jehněčím je tradiční marocké jídlo, které je perfektní pro výjimečné příležitosti nebo oslavu. Tento recept vás naučí vařit něžné, šťavnaté a aromatické jehněčí maso, které je připravováno pomocí tradiční metody grilování na uhlí. Podává se s kořeněnou rýží, chlebem nebo salátem a nabízí úplně nový zážitek z jídla. S tímto receptem si můžete přivést na stůl autentickou marockou kuchyni a okouzlit své hosty.
Suroviny
- 1 celé jehně
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce mletého kmínu
- 2 lžíce mletého koriandru
- 2 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce mletého oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejdříve si připravte marinádu. Smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, mletý kmín, koriandr, oregano, sůl a pepř v míse.
- Očistěte jehně a odstraňte případné nadbytečné tuky. Následně jehně natřete marinádou ze všech stran. Nechte marinovat minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc v chladničce.
- Před přípravou předehřejte troubu na 180 °C.
- Jehně umístěte na grilovací rošt a zabalte do alobalu. Pečte v troubě přibližně 3 a půl hodiny, nebo dokud maso není měkké a šťavnaté.
- Před servírováním nechte maso pár minut odpočinout, pak nakrájejte na porce a podávejte s přílohou dle vašeho výběru.