18. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Mechoui s jehněčím
zdroj: Recepty 24/7

Mechoui s jehněčím je tradiční marocké jídlo, které je perfektní pro výjimečné příležitosti nebo oslavu. Tento recept vás naučí vařit něžné, šťavnaté a aromatické jehněčí maso, které je připravováno pomocí tradiční metody grilování na uhlí. Podává se s kořeněnou rýží, chlebem nebo salátem a nabízí úplně nový zážitek z jídla. S tímto receptem si můžete přivést na stůl autentickou marockou kuchyni a okouzlit své hosty.

Suroviny

  • 1 celé jehně
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce mletého kmínu
  • 2 lžíce mletého koriandru
  • 2 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce mletého oregana
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejdříve si připravte marinádu. Smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, mletý kmín, koriandr, oregano, sůl a pepř v míse.
  2. Očistěte jehně a odstraňte případné nadbytečné tuky. Následně jehně natřete marinádou ze všech stran. Nechte marinovat minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc v chladničce.
  3. Před přípravou předehřejte troubu na 180 °C.
  4. Jehně umístěte na grilovací rošt a zabalte do alobalu. Pečte v troubě přibližně 3 a půl hodiny, nebo dokud maso není měkké a šťavnaté.
  5. Před servírováním nechte maso pár minut odpočinout, pak nakrájejte na porce a podávejte s přílohou dle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *