27. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Matcha pudink je jemný a svěží dezert, který se vyznačuje intenzivním zeleným odstínem. Tento recept kombinuje tradiční japonský prášek z matcha s dalšími ingrediencemi, aby vznikl dokonalý pudink s lahodnou a lahodnou texturou. Můžete si vychutnat jeho bohatou a jedinečnou chuť samotnou, nebo přidat plátek čokolády nebo šlehačku pro ještě větší rozkoš.
Suroviny
- 2 lžičky matcha prášku
- 400 ml mléka
- 4 lžíce cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 vanilkový lusk
Postup
- V menším hrnci smíchejte matcha prášek s cukrem a kukuřičným škrobem.
- Větší hrnec si připravte s mlékem a rozkrojeným vanilkovým luskem, nechte zahřát na střední teplotu.
- Pomalu přilijte směs matcha prášku, cukru a kukuřičného škrobu do hrnce s mlékem, stále míchejte vidličkou nebo metličkou.
- Pokračujte ve vaření směsi na mírném ohni, dokud nezačne zhoustnout. To trvá asi 5-7 minut.
- Po dosažení požadované konzistence pudinku, rozlijte ho do menších mísniček.
- Nechejte pudink vychladnout na pokojovou teplotu a poté jej dejte do lednice na alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
- Po ztuhnutí podávejte matcha pudink a můžete ho ozdobit šlehačkou nebo trhanou čokoládou podle svého vkusu.