24. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Masový ragú s bramborami je lahodné a syté jídlo, které vaše chuťové buňky rozhodně potěší. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a rozkoštejte se v jeho bohaté chuti. S naším receptem na masový ragú s bramborami se stanete skutečným mistrem v kuchyni!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 400g loupaných rajčat z plechovky
- 200ml vývaru
- sůl, pepř, oregano, bazalka
- olivový olej
- 500g brambor
Postup
- Na oleji osmahneme na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme do změknutí.
- Přidáme mleté maso a opékáme dozlatova.
- Přilijeme rajčatový protlak, loupaná rajčata z plechovky a vývar.
- Osolíme, opepříme a vmícháme oregano a bazalku. Vaříme 30 minut na mírném ohni.
- Mezitím uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Na másle orestujeme brambory dozlatova.
- Servírujeme ragú s bramborami jako přílohu.