6. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masový karí s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Masový karí s cizrnou je lahodný a kořeněný indický pokrm plný chuti a aromatu. Tento recept kombinuje šťavnaté maso s cizrnou a exotickými kořeními, vytvářející skvělé jídlo plné lahodných chutí. Vyzkoušejte tento recept doma a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 400g hovězího masa (krájeného na kostky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 plechovka cizrny (osušená a propláchnutá)
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžičky karí koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nebudou měkké.
  2. Přidejte hovězí maso a smažte ho dozlatova.
  3. Přisypte karí koření, osolte a opepřete podle chuti.
  4. Přidejte cizrnu a kokosové mléko a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  5. Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *