5. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Masový guláš s houskovým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

‌Pokud hledáte recept ⁣na vynikající⁣ masový‌ guláš⁢ s houskovým knedlíkem, jste na⁤ správném místě! Tento tradiční český pokrm vás ohromí svou ‍chutí a jednoduchostí přípravy. ‌Uvařte výtečný​ guláš s ​kvalitním masem, cibulí, paprikou⁤ a dalšími aromatickými ‌přísadami. Zároveň si připravte nadýchané houskové knedlíky, ​které se ⁤ideálně hodí jako příloha k této lahůdce. Buďte připraveni na to, že vás tato kombinace⁢ chutí doslova dostane!

Suroviny

  • 500 ⁣g hovězího‍ masa (plec nebo krk)
  • 2 cibule
  • 2 papriky (červená⁣ a zelená)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1-2 lžičky sůl
  • čerstvě mletý⁣ pepř
  • 500 ml hovězího ‌vývaru
  • 500 ‌g⁢ brambor
  • 200‌ ml vody
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli

Postup

  1. Maso ⁤nakrájejte​ na menší ‌kostky, ​cibuli a papriky na drobné kostičky a česnek na tenké plátky.
  2. V hrnci zahřejte⁣ olej a osmažte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte papriky a ‍česnek ‌a krátce restujte.
  4. Přidejte maso, sladkou papriku, kmín, majoránku, sůl a pepř. Promíchejte a ⁢restujte, dokud maso nezezlátne⁣ ze ​všech stran.
  5. Přidejte hovězí vývar, přiklopte pokličkou ⁤a‌ nechte ⁤vařit na​ mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud⁢ maso ⁢nezměkne.
  6. Mezitím⁣ oloupejte brambory,⁢ nakrájejte je na menší kousky a vložte do hrnce ​k masu.
  7. Zalijte vodou‌ tak, aby brambory ⁣byly téměř ‍ponořené, přidejte sůl a vařte do⁣ měkka.
  8. Ve ⁣vhodné míse smíchejte mouku, vejce a špetku soli. Vypracujte tužší těsto.
  9. Z těsta vytvarujte malé knedlíky ‌a vložte do osolené vroucí⁣ vody.⁢ Vařte ⁢cca 10-15 ‌minut,‌ dokud knedlíky​ nevyplavou‌ na povrch.
  10. Hotový guláš podávejte‍ s houskovými ⁢knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *