28. 3. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Masový guláš s bobulemi a česnekem je lahodná a sytá pochoutka, která zahřeje tělo i duši. Kombinace šťavnatého masa, sladkých bobulí a aromatického česneku vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Připravte si tento jednoduchý recept a užijte si lahodnou večeři plnou chuťových lahůdek. Naše receptura je oblíbená zejména v chladných zimních dnech – zkuste ji i vy a uvidíte, že si přijdete na své!
Suroviny
- 500g hovězího masa (francouzská hrudí)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 150g smetany ke šlehání
- 100g borůvek
- lžíce hladké mouky
- lžíce rajčatového protlaku
- lžíce koření na guláš
- soľ, mletý černý pepř, olej na smažení
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osolte, opepřete. Cibuli nakrájejte na drobno, česnek prolisujte, papriky nakrájejte na proužky.
- Na oleji orestujte cibuli dozlatova, přidejte maso a krátce osmahněte.
- Přidejte prolisovaný česnek, nakrájené papriky a orestujte.
- Přisypte hladkou mouku a promíchejte. Přilijte vodu, přidejte rajčatový protlak, koření na guláš, osolte a poduste guláš asi 1 hodinu.
- Přidejte smetanu ke šlehání a promíchejte. Nakonec vmíchejte borůvky a dochuťte podle chuti. Podávejte s domácími knedlíky.