28. 3. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Masový guláš s bobulemi, česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Masový guláš s ​bobulemi a česnekem ⁤je lahodná a sytá pochoutka, která zahřeje tělo i duši. Kombinace šťavnatého masa, sladkých bobulí a aromatického ‍česneku ⁢vytváří⁣ neodolatelnou chuťovou explozi.‌ Připravte si tento jednoduchý recept ​a užijte‌ si lahodnou večeři plnou chuťových lahůdek. Naše receptura je oblíbená⁢ zejména ​v chladných zimních dnech – zkuste ji i vy‌ a uvidíte,‍ že si přijdete na své!

Suroviny

  • 500g⁣ hovězího masa (francouzská hrudí)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 ‍zelená ⁣paprika
  • 150g smetany ke šlehání
  • 100g borůvek
  • lžíce hladké mouky
  • lžíce ⁤rajčatového protlaku
  • lžíce ⁢koření na guláš
  • soľ, ​mletý černý pepř, olej na⁣ smažení

Postup

  1. Maso nakrájejte na⁤ menší kousky a osolte, opepřete. Cibuli nakrájejte na drobno, česnek ‍prolisujte, papriky nakrájejte na proužky.
  2. Na oleji orestujte ⁤cibuli⁣ dozlatova, přidejte maso a krátce osmahněte.
  3. Přidejte prolisovaný česnek, nakrájené papriky ‍a orestujte.
  4. Přisypte hladkou mouku a promíchejte. Přilijte vodu, přidejte rajčatový protlak, koření na guláš, osolte ⁤a poduste guláš asi 1 hodinu.
  5. Přidejte smetanu ke šlehání a promíchejte. ‌Nakonec‌ vmíchejte borůvky⁢ a dochuťte podle chuti. Podávejte s domácími knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *