21. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
Masový guláš
zdroj: Recepty 24/7

Masový guláš je tradiční české jídlo plné chuti a lahodných příchutí. Naše receptura vám ukáže, jak připravit tento oblíbený pokrm krok za krokem. Zvolte⁣ kvalitní maso, sýrový gulášový základ a bohatou směs⁤ koření,⁤ abyste dosáhli autentického a výrazného chuťového zážitku. Vařte ⁣pomalu a dlouho, abyste docílili, že se maso rozplývá na jazyku. S přidáním kousků cibule, papriky a ‍česneku ​vytvoříte skvělou konzistenci a lahodnou‍ omáčku.‍ Podávejte s knedlíky nebo bramborovým ⁢pyré a vychutnejte si skvělou chuť tohoto masového guláše. Připravte tento klasický český recept a udělejte radost svým⁤ blízkým.​

Suroviny:

  • 1 kg hovězího ⁤masa (plec,​ lýtko)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 2 ⁣rajčata
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce mleté pálivé papriky (podle chuti)
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup:

  1. Maso nakrájíme na ‌menší⁤ kostky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme ‍a nasekáme​ na drobné kousky.​ Papriky a rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
  3. V‌ hrnci rozpálíme olej a na něm osmažíme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidáme maso a opečeme z každé strany, aby získalo ⁣krásnou⁣ hnědou barvu.
  5. Přisypeme mletou sladkou a pálivou papriku,⁣ promícháme a necháme chvíli ​restovat.
  6. Přidáme na kousky nakrájené papriky a rajčata, osolíme a opepříme podle chuti.
  7. Zalijeme vodou tak, aby masa bylo právě překryté.
  8. Vše promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni přibližně 2 hodiny, dokud ⁤maso nezměkne.
  9. Guláš podáváme ⁤s knedlíky, houskovým knedlíkem nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *