13. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Masové kuličky s rýží a bylinkami jsou lahodným jídlem plným chuti a aromatických vůní. Originální recept kombinuje mleté maso s vařenou rýží a bylinkami, což vytváří bohatou a sytou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na masové kuličky a překvapte své blízké dokonalým jídlem plným lásky a radosti.
Suroviny
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
- 1 šálek vařené rýže
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 vejce
- 1/4 šálku nasekaných bylinek (petržel, libeček, tymián)
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- olej na smažení
Postup
- V míse smíchejte mleté maso, vařenou rýži, cibuli, česnek, vejce, nasekané bylinky, sůl a pepř.
- Rukama vytvořte z směsi malé kuličky o velikosti vlašského ořechu.
- Na pánvi rozehřejte olej a masové kuličky opékajte do zlatova z obou stran.
- Hotové masové kuličky můžete podávat teplé jako hlavní jídlo s omáčkou nebo jako přílohu k různým pokrmům.