30. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si chutné masové knedlíky se zelím díky našemu tradičnímu receptu. Kombinace šťavnatého masa a lahodného zelí ve spojení s nadýchanými knedlíky je jistě skvělou volbou pro domácí oběd nebo večeři. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si tuto lahodnou pokrm snadno a rychle. Vaše chuťové buňky vám za to určitě poděkují!
Suroviny
- 500g mletého masa
- 1 cibule
- 400g zelí
- 4 brambory
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli a zelí, přidáme mleté maso a dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
- V hrnci uvaříme brambory, rozmačkáme je a necháme vychladnout.
- Do brambor přidáme vejce a postupně vmícháme strouhanku, dokud vznikne tuhé těsto.
- Z těsta vytvoříme knedlíky, do kterých zabalíme masovou směs.
- Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě až do chvíle, kdy vyplavou na hladinu.
- Po uvaření je necháme okapat a podáváme s restovaným zelím.