7. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné masové samosy s chutným dipem, který oslní vaše chuťové buňky. Tyto křupavé a šťavnaté samosy jsou ideální jako exotická předkrm nebo lehká večeře. Připravte si je doma a užijte si autentickou chuť indické kuchyně!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí, skopové nebo kozí)
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, drcené
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- 1 balení listového těsta
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi osmahněte cibuli do zlatova, přidejte česnek a maso. Smažte do doby, než je maso uvařené.
- Přidejte skořici, kmín, koriandr, sůl a pepř. Promíchejte a nechte chvíli provařit.
- Nařežte listové těsto na menší čtverce.
- Na každý čtverec dejte lžíci masa a skládejte do trojúhelníků.
- Susenky dejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby na 180°C. Pečte asi 20 minut nebo dokud nejsou samosy zlatavé.
- Samosy podávejte se zeleninovým dipem nebo jogurtovým dipem.