7. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masová samosa s chutným dipem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné masové samosy s chutným dipem, který oslní vaše chuťové buňky. Tyto křupavé a šťavnaté samosy jsou ideální jako exotická předkrm nebo lehká večeře. Připravte si je doma a užijte si autentickou chuť indické kuchyně!

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí, skopové nebo kozí)
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 balení listového těsta
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi osmahněte cibuli do zlatova, přidejte česnek a maso. Smažte do doby, než je maso uvařené.
  2. Přidejte skořici, kmín, koriandr, sůl a pepř. Promíchejte a nechte chvíli provařit.
  3. Nařežte listové těsto na menší čtverce.
  4. Na každý čtverec dejte lžíci masa a skládejte do trojúhelníků.
  5. Susenky dejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby na 180°C. Pečte asi 20 minut nebo dokud nejsou samosy zlatavé.
  6. Samosy podávejte se zeleninovým dipem nebo jogurtovým dipem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *