Masová roláda se švestkami je skvělý recept na tradiční české jídlo plné chutí. Tato lahodná roláda spojuje šťavnaté hovězí maso s ovocnou sladkostí švestek. Zkuste si sami připravit tuto lahodnou kombinaci a oslněte své blízké jednoduchým, ale překvapivě chutným jídlem. S receptem na masovou roládu se švestkami neuděláte chybu!

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs obojího)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g švestek
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Nejprve si oloupeme cibuli, prolisujeme česnek a nakrájíme švestky na menší kousky.
  2. V míse smícháme mleté maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nakrájené švestky a vejce. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
  3. Z této směsi vytvarujeme roládu a obalíme ji ve strouhance.
  4. Připravenou roládu dáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu asi 45 minut, dokud maso není zcela propečené.
  5. Po upečení necháme masovou roládu vychladnout a můžeme podávat buď teplou jako hlavní jídlo nebo studenou jako součást chladného bufetu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *