24. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masová kari s rýží a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Masová kari s rýží a hráškem je lahodný a sytý pokrm, který dokonale zahřeje v chladných dnech. V tomto receptu se spojují jemně kořeněné kousky masa s aromatickou kari omáčkou, která se podává s lahodnou rýží a čerstvým hráškem. Skvělá kombinace chutí a vůní, která potěší nejen milovníky indické kuchyně. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm už dnes!

Suroviny:

  • 500 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 g hrášku
  • sůl, pepř
  • vařená rýže jako příloha

Postup:

  1. Na pánvi opečeme mleté maso spolu s cibulí a česnekem, dokud masa není propečené.
  2. Přidáme kari koření a kurkumu a mícháme asi minutu, dokud se neuvoní vůně.
  3. Poté přilijeme kokosové mléko a necháme provařit asi 10 minut.
  4. Přidáme hrášek a vaříme dalších 5 minut, dokud není hrášek měkký.
  5. Osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Servírujeme s vařenou rýží jako přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *