16. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou masovou empanadu s pikantní omáčkou. Tento tradiční argentinský pokrm vás okouzlí kombinací křehkého těsta a šťavnaté masové nádivky, která je doplněna pikantní omáčkou. Skvělá volba pro milovníky exotických chutí!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1 rajče
- 1 plechovka rajčat bez kůže
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 500g listového těsta
Postup
- Na pánvi orestujeme na oleji na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud není maso dobře propečené.
- Přidáme nakrájené rajče, mletou papriku, sůl a pepř. Vaříme asi 10 minut.
- Vychladlou směs naklademe na listové těsto, uzavřeme aokrajujeme ve tvaru půlměsíce.
- Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20 minut na 180°C.
- Hotovou empanadu podáváme s pikantní omáčkou z chilli papriček, rajčat a cibule.