27. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Maso vindaloo s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Maso vindaloo s rýží je lahodné indické jídlo plné koření a chuti. Tato tradiční receptura zahrnuje marinované hovězí maso namáčené v pikantní směsi zázvoru, česneku, chilli a dalších autentických koření. Když se směs uvaří s cibulí, rajčaty a octem, vytváří se bohatá omáčka s hlubokou pikantní chutí. Toto aromatické jídlo se podává s dušenou rýží, která dokonale ladí s lahodnou omáčkou. Připravte si toto exotické jídlo doma a zažijte chuť Indie v pohodlí vaší vlastní kuchyně.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (použijte maso s nižším obsahem tuku)
  • 2 velké cibule (nakrájené na tenké plátky)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 kousek zázvoru (nasekaný)
  • 2 chilli papričky (nasekané)
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého skoříce
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 100 ml octa
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl podle chuti
  • Na podávání: vařená rýže

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kostky a osolte ho.
  2. V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli. Smažte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte česnek, zázvor a chilli papričky. Smažte další dvě minuty.
  4. Přidejte mletý kmín, skořici, papriku, kurkumu, koriandr a hořčičná semínka. Promíchejte a smažte asi jednu minutu.
  5. Přidejte ocet a kuřecí vývar. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na střední. Vařte 10 minut, aby se chuť ingrediencí propojila.
  6. Přidejte maso do omáčky a vařte asi 30-40 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne. Občas zamíchejte.
  7. Ochutnejte a případně dochuťte solí.
  8. Servírujte maso vindaloo s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *