27. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Maso vindaloo s rýží je lahodné indické jídlo plné koření a chuti. Tato tradiční receptura zahrnuje marinované hovězí maso namáčené v pikantní směsi zázvoru, česneku, chilli a dalších autentických koření. Když se směs uvaří s cibulí, rajčaty a octem, vytváří se bohatá omáčka s hlubokou pikantní chutí. Toto aromatické jídlo se podává s dušenou rýží, která dokonale ladí s lahodnou omáčkou. Připravte si toto exotické jídlo doma a zažijte chuť Indie v pohodlí vaší vlastní kuchyně.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (použijte maso s nižším obsahem tuku)
- 2 velké cibule (nakrájené na tenké plátky)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 1 kousek zázvoru (nasekaný)
- 2 chilli papričky (nasekané)
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého skoříce
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička hořčičných semínek
- 100 ml octa
- 300 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce oleje
- Sůl podle chuti
- Na podávání: vařená rýže
Postup
- Maso nakrájejte na menší kostky a osolte ho.
- V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli. Smažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek, zázvor a chilli papričky. Smažte další dvě minuty.
- Přidejte mletý kmín, skořici, papriku, kurkumu, koriandr a hořčičná semínka. Promíchejte a smažte asi jednu minutu.
- Přidejte ocet a kuřecí vývar. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na střední. Vařte 10 minut, aby se chuť ingrediencí propojila.
- Přidejte maso do omáčky a vařte asi 30-40 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne. Občas zamíchejte.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí.
- Servírujte maso vindaloo s vařenou rýží.