22. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Maso v omáčce s knedlíky je klasické české jídlo, které potěší každého hladového gurmána. Měkké kousky masa se vaří v bohaté omáčce plné chutného koření a zeleniny. Přidání šťavnatých knedlíků k této lahůdce dodává teplému jídlu dokonalou vyváženost. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, a přesto vás překvapí intenzitou chutí. Dopřejte si toto výtečné jídlo jako hlavní chod na oběd nebo večeři a užijte si autentickou českou kuchyni.
Suroviny
- 500 g hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 500 ml vývaru
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Maso nakrájíme na menší kostky.
- Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Česnek prolisujeme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli do zlatova.
- Přidáme prolisovaný česnek a osmahneme ho spolu s cibulí.
- Přidáme mletý kmín a sladkou papriku.
- Přidáme maso a opékáme ho dozlatova ze všech stran.
- Přidáme hladkou mouku a promícháme, aby se masa obalila moukou.
- Postupně přilijeme vývar a za stálého míchání povaříme omáčku do zhoustnutí.
- Ochutíme solí a pepřem dle chuti.
- Na vodu připravíme knedlíky dle návodu z obalu.
- Servírujeme maso v omáčce s knedlíky.