Maso v indickém kari – recept na lahodnou a exotickou indickou specialitu plnou vůní a chutí. Připravte si sýrové maso zalité sladkokyselou omáčkou s kořením kari a pikantními indickými bylinkami. Vychutnejte si autentickou chuť Indie přímo v pohodlí vaší kuchyně!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Krájejte maso na menší kostky.
  2. Očistěte a nakrájejte cibuli na drobnou kostku.
  3. Oloupejte a prolisujte česnek.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  5. Přidejte prolisovaný česnek a maso. Osolte a opepřete dle chuti.
  6. Přidejte kari koření, kurkumu, koriandr a kmín. Dobře promíchejte.
  7. Zmírněte plamen a nechte maso dusit se asi 10 minut.
  8. Přilijte kokosové mléko a vařte dalších 10 minut, dokud maso nebude měkké a omáčka nezhoustne.
  9. Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *