31. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Maso na pálivé kari
zdroj: Recepty 24/7

Tento výborný recept na maso na pálivé kari vás okouzlí pikantním a exotickým chuťovým zážitkem. Kombinace masa, omáčky kari a vybraných koření vynikne v každém soustu. Připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm, který rozhodně rozproudí vaše chuťové pohárky. Sledujte náš podrobný recept a užijte si opravdu výjimečnou večeři plnou aromatických vůní a lahodných chutí.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (svíčková)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého červeného pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 400 ml kokosového mléka
  • Čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemné kousky.
  3. V hrnci zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte nakrájené maso a orestujte ho z každé strany dozlatova.
  5. Přidejte kari koření, mletý kmín, sladkou papriku, červený pepř a sůl. Promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  6. Nalijte do hrnce kokosové mléko a přiveďte k varu.
  7. Ztlumte plamen a nechte maso vařit pod pokličkou přibližně 30 minut, dokud nebude měkké a šťavnaté.
  8. Na závěr ozdobte pokrm nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *