27. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Zde je SEO popisek k receptu „Maso na kyselo“ v češtině:
Chcete si pochutnat na tradičním českém jídle? Vyzkoušejte recept na maso na kyselo, který potěší vaše chuťové pohárky. Tento pokrm se vyznačuje nádherně kyselou omáčkou a křehkými kousky masa. Následujte krok za krokem tento snadný recept a během chvíle si můžete vychutnat chutnou a sýtnou večeři. Připravte si své oblíbené přílohy a užijte si tento tradiční český pokrm plný chutí a vůní.
Suroviny
- 500g hovězího masa (např. maso na guláš)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500ml vývaru
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička majoránky
- 150ml smetany ke šlehání
- 50g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a cibuli spolu s česnekem nadrobno nakrájíme.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme maso a za stálého míchání ho zprudka orestujeme z každé strany.
- Přidáme mletý kmín, mletou papriku a majoránku, a dále restujeme asi 1 minutu.
- Po chvíli zalijeme vývarem, přidáme ocet a cukr, a za občasného míchání necháme 1,5 až 2 hodiny dusit, dokud maso nezměkne.
- V menší misce smícháme hladkou mouku se smetanou, přidáme do pokroutu a za stálého míchání necháme ještě chvíli provařit, dokud omáčka nezhoustne.
- Na závěr dochutíme solí a pepřem podle chuti.