2. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Maslenice s baklažánem jsou skvělým receptem pro milovníky zeleniny. Jednoduchá a chutná kombinace grilovaného baklažánu s náplní z bylinek a sýra vás rozhodně nadchne. Připravte si tento lahodný pokrm a dopřejte si skvělou chuťovou jízdu!
Suroviny
- 2 veľké baklažány
- 200 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 200 ml mlieka
- sól a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Postup
- Baklažány nakrájame na tenké plátky a posolíme ich z oboch strán.
- V miske si pripravíme cesto z múky, vajec, mlieka, soli a korenia.
- Plátky baklažánu ponoríme do cesta a vyprážame na rozohriatom oleji, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Odkladáme ich na kuchynský papier, aby sa zbavili prebytočného oleja.
- Servírujeme teplé s nátierkou z bežcových sójových bôbov a bylinkami podľa chuti.