11. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Masitne ttokboki.
zdroj: Recepty 24/7

Masitné ttokboki je tradiční korejské jídlo plné chuti a pikantního aroma. Tato lahodná pokrm sestává z husté omáčky na bázi červeného papriky, která obaluje šťavnaté kousky masa a klece. Ttokboki se podává s rýží a dalšími přísadami, jako jsou zelenina nebo mořské plody, které dodávají jedinečnou texturu a chuť. Užijte si zážitek z korejské kuchyně a vyzkoušejte přípravu masitných ttokboki. Vaše chuťové pohárky určitě ocení!

Suroviny

  • 500 g rýžových těstovin ttokbokki
  • 200 g vepřového masa
  • 100 g uzeného tofu
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 papriky
  • 4 lžíce gochujang (korejská červená papriková pasta)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička oleje
  • 150 ml vody
  • sůl a pepř dle potřeby

Postup

  1. Nařežte vepřové maso, tofu, cibuli, mrkev a papriky na tenká proužky.
  2. Ve velké pánvi zahřejte olej a osmažte maso spolu s tofu, dokud nezezdřevátí.
  3. Přidejte nařezanou cibuli, mrkev a papriky a restujte je spolu s masem a tofem po dobu 5 minut.
  4. Ve stejnou dobu si připravte omáčku. Ve sklenici smíchejte gochujang, sójovou omáčku, hnědý cukr a vodu. Dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  5. Přidejte omáčku do pánve se směsí masa a zeleniny. Povařte asi 10 minut, dokud se omáčka nezahustí.
  6. V dalším hrnci uvařte rýžové těstoviny podle návodu na obalu. Měly by být měkké, ale stále trochu žvýkatelné.
  7. Na konec přidejte uvařené těstoviny k omáčce v pánvi. Dobře promíchejte, aby se těstoviny dostaly do omáčky.
  8. Pokud je ttokbokki příliš husté, přidejte trochu vody. Pokud je příliš řídké, nechte ho vařit, dokud se nezahustí.
  9. Ochutnejte ttokbokki a přidejte sůl a pepř podle potřeby.
  10. Servírujte teplé a ozdobte nasekanou zelenou cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *