11. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Masitné ttokboki je tradiční korejské jídlo plné chuti a pikantního aroma. Tato lahodná pokrm sestává z husté omáčky na bázi červeného papriky, která obaluje šťavnaté kousky masa a klece. Ttokboki se podává s rýží a dalšími přísadami, jako jsou zelenina nebo mořské plody, které dodávají jedinečnou texturu a chuť. Užijte si zážitek z korejské kuchyně a vyzkoušejte přípravu masitných ttokboki. Vaše chuťové pohárky určitě ocení!
Suroviny
- 500 g rýžových těstovin ttokbokki
- 200 g vepřového masa
- 100 g uzeného tofu
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 papriky
- 4 lžíce gochujang (korejská červená papriková pasta)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička oleje
- 150 ml vody
- sůl a pepř dle potřeby
Postup
- Nařežte vepřové maso, tofu, cibuli, mrkev a papriky na tenká proužky.
- Ve velké pánvi zahřejte olej a osmažte maso spolu s tofu, dokud nezezdřevátí.
- Přidejte nařezanou cibuli, mrkev a papriky a restujte je spolu s masem a tofem po dobu 5 minut.
- Ve stejnou dobu si připravte omáčku. Ve sklenici smíchejte gochujang, sójovou omáčku, hnědý cukr a vodu. Dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Přidejte omáčku do pánve se směsí masa a zeleniny. Povařte asi 10 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- V dalším hrnci uvařte rýžové těstoviny podle návodu na obalu. Měly by být měkké, ale stále trochu žvýkatelné.
- Na konec přidejte uvařené těstoviny k omáčce v pánvi. Dobře promíchejte, aby se těstoviny dostaly do omáčky.
- Pokud je ttokbokki příliš husté, přidejte trochu vody. Pokud je příliš řídké, nechte ho vařit, dokud se nezahustí.
- Ochutnejte ttokbokki a přidejte sůl a pepř podle potřeby.
- Servírujte teplé a ozdobte nasekanou zelenou cibulkou.