5. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
Masarši ša’aryyaa.
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Vyzkoušejte lahodný ‌recept ​na tradiční⁣ jemné indické masarši ​ša’aryyaa!‍ Tato ‍sladkokyselá pokrm,‌ je plná aromatických⁣ koření, ​čerstvých bylin⁤ a masarši ša’aryyaa (indických ‌červených fazolí). ⁤Tentýž chuťový zážitek,⁤ který najdete v​ indických ⁢restauracích, můžete​ nyní ‌připravit pohodlně ⁢doma. Sledujte jednoduché kroky ‌a nechte ​se unést exotickými‌ vůněmi a chutěmi Indické kuchyně!

Suroviny

  • 500 g‌ ša’aryyaa (arabská rýže)
  • 500 g hovězího masa (maso ⁣na kebab)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce ​olivového oleje
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1‌ lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté ⁢papriky
  • 1 lžička soli
  • ½‌ lžičky mletého‌ pepře
  • 800 ⁤ml⁣ hovězího ‍vývaru

Postup

  1. Ša’aryyaa opláchněte⁣ ve vodě a ⁣nechte okapat.
  2. Hovězí maso nakrájejte na malé kousky.
  3. Cibule‍ a česnek nasekejte nadrobno.
  4. V hrnci zahřejte ‍olivový olej a přidejte⁣ cibuli a česnek.⁤ Osmažte do ‍měkka.
  5. Přidejte mletý kmín,⁣ kurkumu, koriandr, papriku, sůl a pepř. Promíchejte.
  6. Přidejte⁤ nakrájené⁤ maso a orestujte, dokud nezežloutne na ⁤vnější straně.
  7. Přidejte opláchnutý ša’aryyaa a zalijte hovězím vývarem.
  8. Přiveďte k varu,‍ snižte teplotu a⁣ nechejte‍ vařit‍ pod⁣ pokličkou ‌asi 15 minut, nebo dokud je ⁣rýže ⁣měkká a ‌voda vstřebána.
  9. Podávejte teplé a můžete ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *