27. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Masalový guláš s cizrnou je lahodné tradiční indické jídlo plné exotických koření a chutí. Tento recept kombinuje pikantní masalovou omáčku s křupavou cizrnou, což ho dělá neodolatelně chutným. Připravte si ho doma a užijte si lahodnou a zdravou večeři plnou indických vlivů. Nenechte si ujít tento exotický gastronomický zážitek!
Suroviny
- 500g hovězího masa na guláš
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 400g cizrny (z konzervy nebo namočené přes noc a vařené)
- 500ml hovězího vývaru
- 1 lžíce octa
- soľ a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm na kostičky nakrájené maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujeme dozlatova.
- Přisypeme hladkou mouku a necháme zesklovatět. Poté přidáme koření – papriku, kmín a mletou papriku.
- Zalijeme hovězím vývarem a necháme dusit 1-2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Přidáme cizrnu a necháme provařit dalších 15 minut.
- Přidáme ocet, osolíme a opepříme dle chuti.
- Podáváme s chlebem nebo knedlíky.