Hledáte výborný recept na masálovou polévku s červenou čočkou? Tato bohatá a chutná polévka je plná exotických koření a zdravých ingrediencí, které vás zahřejí a naplní energií. Nejenže je tato polévka vynikající alternativou pro vegetariány, ale její jedinečná chuť a aromatická vůně osloví i ty náročnější jazýčky. Sledujte tento snadný recept a připravte si kulinární zážitek přímo v pohodlí svého domova. Masálová polévka s červenou čočkou je skvělým zdrojem bílkovin a vlákniny, které jsou pro váš organismus nezbytné. Obohatte svůj jídelníček touto lahodnou polévkou a dopřejte si chvíli pro sebe i svůj zdravý životní styl.
Suroviny:
- 1 hrnek červené čočky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 1 lžíce mletého kurkuma
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1 lžička kajenského pepře (volitelné)
- 400 ml kokosového mléka
- 700 ml zeleninového vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý koriandr na ozdobu
Postup:
- Čočku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
- V hrnci svařte vodu a přidejte čočku. Vařte 15-20 minut, dokud se čočka nezměkne.
- Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej a přidejte cibuli. Restujte cibuli, dokud nezestředí.
- Přidejte česnek a zázvor a vařte dalších 2-3 minuty.
- Přidejte kurkumu, koriandr, kmín, kardamom a kajenský pepř (pokud ho používáte). Promíchejte a vařte dalších 2 minuty, dokud se všechny koření neuvoní.
- Přidejte vařenou červenou čočku, kokosové mléko a zeleninový vývar do hrnce. Osolte a opepřete podle chuti.
- Varte polévku na středním ohni asi 10 minut, aby se všechny chutě spojily.
- Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Před podáváním ozdobte čerstvým nasekaným koriandrem.
- Servírujte teplou a vychutnejte si masálovou polévku s červenou čočkou!