24. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masálová kari.
zdroj: Recepty 24/7

Masálová kari je pikantní a aromatická indická omáčka, kterou si můžete připravit doma. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit toto lahodné jídlo plné exotických chutí. S masálovou kari si můžete dochutit různá jídla, jako jsou masová jídla, zeleninová jídla nebo třeba i rýže. Připravte si svou vlastní masálovou kari a vychutnejte si jedinečnou chuť indické kuchyně.

Suroviny

  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm kousek zázvoru
  • 2 papriky
  • 2 rajčata
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky kariho koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého červeného pepře
  • sůl podle chuti
  • čerstvá koriandrová nať (na ozdobení)

Postup

  1. Cibuli, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte na jemné kousky.
  2. Papriky omyjte, zbavte semínek a pokrájejte na tenké proužky.
  3. Rajčata nakrájejte na malé kostky.
  4. Na pánvi zahřejte olej a přidejte cibuli. Smažte ji dozlatova.
  5. Přidejte česnek a zázvor a smažte dalších pár minut.
  6. Přidejte papriky a rajčata a nechte vařit alespoň 10 minut, dokud se zelenina nesloučí.
  7. Přidejte všechna koření (kari, kmín, kurkumu, koriandr a červený pepř) a promíchejte.
  8. Pomalu přilijte kokosové mléko a přiveďte k varu.
  9. Nechejte vařit asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  10. Přidejte sůl podle chuti a misku masálového kari podávejte s rýží nebo indickým chlebem.
  11. Pokud máte rádi ostrou chuť, můžete přidat červené chilli papričky.
  12. Před podáváním můžete masálové kari ozdobit čerstvou koriandrovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *