16. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masala Paneer s ječincem
zdroj: Recepty 24/7

Masala Paneer s ječincem je lahko pripravljen, a okusen recept, ki združuje aromatične začimbe s svežim paneer sirom in zdravimi ječnimi zrni. Poskusite ga danes in razvajajte svoje brbončice s to okusno indijsko jedjo!

Suroviny

  • 200g paneeru
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mleté kurkumy
  • 1 čajová lžička mleté papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 250g ječmenného krúp
  • Voda
  • Rastlinný olej

Postup

  1. Paneer nakrájejte na kocky a osmažte ich na rastlinnom oleji do zlatista. Potom ich vyberte z panvice a dejte bokom.
  2. Cibuľu nasekejte a cibuľu, rajčatá, papriku a česnek nakrájejte na malé kocky.
  3. Do panvice pridajte cibuľu a opražte ju dozlatista. Potom pridajte rajčatá, papriku a česnek a orestujte ich.
  4. Pridajte mletý kmín, kurkumu, papriku, soľ a čierne korenie a dobre premiešajte.
  5. Vmiesťte do zmesi osmažený paneer a nechajte všetko spolu dusiť asi 10 minút.
  6. Medzitým uvaríme ječmenný krúp podľa návodu na obale.
  7. Suroviny z panvice podávajte na uvarenom ječinci a podľa chuti môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *