24. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masala paneer s hráškem a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Masala paneer s hráškem a rajčaty je lahodné indické jídlo plné exotických koření a příchutí. Tento recept kombinuje měkký sýr paneer s čerstvými hrášky a rajčaty, vytvářející jedinečnou chuťovou symfonii. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a přenesete se přímo do uliček indických tržišť!

Suroviny

  • 250 g paneeru (svařený sýr)
  • 1 plechovka hrášku
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte na něm cibuli a česnek do zlatova.
  2. Přidejte nakrájené rajčata a nechte je zhruba 5 minut dusit, dokud nezměknou.
  3. Přidejte hrášek a papriky a nechte vařit dalších 5 minut.
  4. Přidejte mleté koření (kmín, kurkuma, koriandr, paprika), sůl a pepř a promíchejte.
  5. Přidejte nakrájený paneer a vařte ještě dalších 5 minut, dokud se všechny chutě spojí.
  6. Před podáváním ozdobte jemně pokrájenou petrželkou nebo koriandrem.

Tento recept na masala paneer s hráškem a rajčaty je skvělou volbou pro vyzkoušení indické kuchyně doma. Jde o lahodné, kořeněné jídlo plné chutí. Můžete ho podávat s rýží nebo plackami naan. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *