23. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné indické jídlo – masala paneer s hráškem. Tento vegetariánský pokrm spojuje kořeněný sýr paneer s osvěžujícím hráškem v pikantní omáčce plné exotických indických koření. Užijte si exotickou chuť Indie!
Suroviny
- 200g paneeru (tvrdočištěné indické tvarohové sýra)
- 1 hrnek mražených hrášků
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na jemno
- 1 čajová lžička čerstvé nasekané zázvorové pasty
- 1 čajová lžička mleté kurkumy
- 1 čajová lžička mleté koriandrové semínko
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
- 1/2 čajové lžičky garam masaly
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petržel nebo koriandr na ozdobení
Postup
- Paneer nakrájejte na malé kostky a dejte stranou.
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmažte cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a zázvor a osmažte další 2 minuty.
- Přidejte do pánve rajčata a vše vařte 5 minut, dokud se nerozpadnou.
- Přidejte všechny koření (kurkuma, koriandr, paprika, kmín, garam masala) a sůl, pepř podle chuti.
- Přidejte hrášek a vařte, dokud není měkký.
- Přidejte nakrájený paneer a restujte, dokud není paneer zahřátý ze všech stran.
- Podávejte s čerstvou petrželí nebo koriandrem na ozdobu.