8. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné placky Masala paneer naan doma! Tato indická specialita kombinuje placky naan s křehkým paneerem a pikantními kořeněnými omáčkami. Skvělá volba pro milovníky exotických chutí a vegetariánské stravy. S tímto receptem oslníte nejen své chuťové buňky, ale i své blízké!
Suroviny
- 200g paneeru
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 hrnku jogurtu
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička masala koření
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky červené papriky
- čerstvá nasekaná koriandr na ozdobu
Postup
- Smíchejte mouku, jogurt, droždí, cukr a sůl v míse. Přidejte vodu a hněte těsto alespoň 5 minut, dokud není hladké.
- Přikryjte mísu ubrouskem a nechte těsto kynout asi 1 hodinu.
- V misce smíchejte masala koření, kurkumu a červenou papriku. Přidejte nakrájený paneer a promíchejte, aby byl paneer dobře obalený kořením.
- Rozdělte těsto na menší kousky a vyválejte placky. Na každou placku dejte směs s paneerem a zakryjte druhou plackou.
- Pokud máte, použijte na pečení naanu troubové grilovací fólie a pečte placky na pánvi nebo grilu z obou stran až do zlatavě hnědé barvy.
- Po upečení ozdobte naan placky nasekaným koriandrem a podávejte teplé. Dobrou chuť!