8. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masala paneer naan placky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné placky Masala paneer naan doma! Tato indická specialita kombinuje placky naan s křehkým paneerem a pikantními kořeněnými omáčkami. Skvělá volba pro milovníky exotických chutí a vegetariánské stravy. S tímto receptem oslníte nejen své chuťové buňky, ale i své blízké!

Suroviny

  • 200g paneeru
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku jogurtu
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička masala koření
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky červené papriky
  • čerstvá nasekaná koriandr na ozdobu

Postup

  1. Smíchejte mouku, jogurt, droždí, cukr a sůl v míse. Přidejte vodu a hněte těsto alespoň 5 minut, dokud není hladké.
  2. Přikryjte mísu ubrouskem a nechte těsto kynout asi 1 hodinu.
  3. V misce smíchejte masala koření, kurkumu a červenou papriku. Přidejte nakrájený paneer a promíchejte, aby byl paneer dobře obalený kořením.
  4. Rozdělte těsto na menší kousky a vyválejte placky. Na každou placku dejte směs s paneerem a zakryjte druhou plackou.
  5. Pokud máte, použijte na pečení naanu troubové grilovací fólie a pečte placky na pánvi nebo grilu z obou stran až do zlatavě hnědé barvy.
  6. Po upečení ozdobte naan placky nasekaným koriandrem a podávejte teplé. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *