11. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na placku s masalou a paneerem – tradiční indickou pochoutku plnou koření a sýra paneer. S několika jednoduchými kroky si můžete doma připravit chutné a aromatické naan placky, které si zamilujete!
Suroviny
- 200g paneeru
- 2 šálky múky
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžička masala korenia
- 1/2 šálky jogurtu
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 1 zelená chilli (nasekaná)
- 2 lyžice nasekaného koriandra
- olej na vyprážanie
Postup
- V malom hrnci si podus cibuľu a zelenú chilli dozlatista.
- Potom pridaj do hrnca masala korenie a kypriaci prášok a orestuj ich spolu.
- Pridaj nakrájaný paneer a nechaj ho grilovať až kým nezmení farbu.
- V miske zmiešaj múku, soľ, cukor, jogurt a cibuľu so zelenou chilli.
- Pridaj grilovaný paneer a nasekaný koriander a vytvorte z toho cesto.
- Z cesta urob vajru a vyprážaj ich na panvici s trochou oleja až kým nezískajú zlatistú farbu.
- Naplň paneer naan placky masala paneerom a podávaj ešte horúce.