11. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na masala naan s máslovým paneerem, který vám rozhodně zpříjemní večeři. Tento tradiční indický pokrm spojuje křupavé naan chleby s bohatou máslovou omáčkou a jemným sýrem paneer. Udělejte si radost a dopřejte si exotickou chuťovou lahůdku, která vám rozhodně nepadne pod ruku každý den. S naším receptem budete mít skvělou příležitost si vychutnat autentickou indickou kuchyni přímo v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 2 šálky múky
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička cukru
- 1/2 šálky jogurtu
- 1/2 šálky teplej vody
- 1 lyžička aktívneho droždia
- 2 lyžice masla
Postup
- V miske zmiešajte múku, soľ a cukor.
- Pridajte jogurt, vodu a droždie a získajte hladké cesto.
- Cesto nechajte kysnúť vo vyhriatej rúre na hodinu.
- Rozdeľte cesto na menšie kuličky a vyvaľkajte na placky.
- Pripravte si paneer a pokrájajte ho na malé kocky.
- Pražte paneer na panvici so soľou a korením, kým nezískate zlatú farbu.
- Piec na pánvi na placku cesto a potrite ho maslom.
- Pridajte pražený paneer na placku a pečte až do zlatista.
- S masala naan podávajte s jogurtovou omáčkou a čerstvou nasekanou petržlenovou vňatkou.