22. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masala naan s kuřecím tikka
zdroj: Recepty 24/7

Masala naan s kuřecím tikka je lahodné indické jídlo, které spojuje křupavou chuť naan chleba s pikantními máslově smaženými kousky kuřecího masa. Tento recept je jednoduchý na přípravu a přináší do vaší kuchyně exotickou chuť a vůni Indie. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 200g hladké mouky
  • 100ml vody
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce jogurtu
  • 50g masla
  • 200g kuřecího masa
  • 1 lžíce tandoori koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Smíchejte mouku, droždí, cukr, sůl a jogurt ve velké míse. Postupně přilévejte vodu a hněťte těsto, dokud není hladké a pružné. Přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi hodinu.
  2. Mezitím nakrájejte kuřecí maso na kousky a smíchejte s tandoori kořením, kmínem, kurkumou, koriandrem, česnekem, zázvorem a solí. Nechte marinovat minimálně půl hodiny.
  3. Rozdělte těsto na menší kousky a každý vyválejte na placku. Do každé placky vmáčkněte trochu másla. Přehněte a znovu rozválejte na tenké placky.
  4. Předehřejte troubu na 200°C. Na pánvi si osmahněte kuřecí maso, dokud není zevnitř hotové. Potom ho umístěte na naan apečte asi 5 minut, nebo dokud není naan křupavé.
  5. Podávejte s jogurtem nebo koriandrovým dipem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *