18. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masala kuřecí paratha placky
zdroj: Recepty 24/7

Masala kuřecí paratha placky jsou lahodné indické placky plné chutného kuřecího masa a aromatických koření. Připravte si je doma pomocí našeho jednoduchého receptu a dopřejte si exotickou chuťovou show!

Suroviny

  • 300g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • Sůl podle chuti
  • 200g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 120ml vody

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud nepoztrácí růžovou barvu.
  3. Přidejte všechny koření (kurkumu, koriandr, kmín, kardamom, skořici, pepř) a sůl podle chuti.
  4. Dušte maso na mírném ohni, dokud není kompletně uvařené a koření se propojí s masem (asi 15 minut).
  5. Mezitím si připravte těsto z mouky, soli a vody. Vypracujte hladké těsto a nechte ho odpočinout 30 minut.
  6. Rozdělte těsto na menší kousky a každý kousek rozválejte na placku.
  7. Naservírujte masovou směs na placku a pečte v troubě nebo na pánvi, dokud není placka zlatavá.
  8. Smažte všechny placky a servírujte s jogurtem nebo omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *