18. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Masala kuřecí paratha placky jsou lahodné indické placky plné chutného kuřecího masa a aromatických koření. Připravte si je doma pomocí našeho jednoduchého receptu a dopřejte si exotickou chuťovou show!
Suroviny
- 300g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého pepře
- Sůl podle chuti
- 200g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 120ml vody
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud nepoztrácí růžovou barvu.
- Přidejte všechny koření (kurkumu, koriandr, kmín, kardamom, skořici, pepř) a sůl podle chuti.
- Dušte maso na mírném ohni, dokud není kompletně uvařené a koření se propojí s masem (asi 15 minut).
- Mezitím si připravte těsto z mouky, soli a vody. Vypracujte hladké těsto a nechte ho odpočinout 30 minut.
- Rozdělte těsto na menší kousky a každý kousek rozválejte na placku.
- Naservírujte masovou směs na placku a pečte v troubě nebo na pánvi, dokud není placka zlatavá.
- Smažte všechny placky a servírujte s jogurtem nebo omáčkou podle chuti.