1. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Masala krůtí svařáky s rýží jsou lahodným pokrmem plným exotických koření a chutí. Tento recept na tradiční indické jídlo je ideální pro milovníky kari pokrmů. Svařte krůtí maso s aromatickými bylinkami a servírujte s lahodnou rýží pro dokonalou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento recept a okořeňte svůj jídelníček!
Suroviny
- 500g krůtích svařáků
- 2 cibule
- 3 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžíce masala koření
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme nakrájené rajčata a papriku a restujeme do změknutí.
- Přidáme na kostičky nakrájené krůtí svařáky a osmahneme je ze všech stran.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a masala koření, promícháme a dusíme do změknutí masového pokrmu.
- Pokrm můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti.
- Svařenou rýži podáváme s masalou krůtí svařáky.