3. 8. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Masala krevety s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Masala krevety s rýží jsou exotické jídlo, které rozhodně stojí za ochutnání. Tato indická specialita spojuje jemnost plodů moře se složitým spojením aromatických koření. Krevety jsou marinovány v pikantní směsi, která dodává jídlu bohatou a intenzivní chuť. Podávané s rýží jsou tyto krevety neuvěřitelně chutné a lahodné. Připravte si tento recept a poznáte jedinečnou kombinaci vůní a chutí, která vás dostane už po prvním soustu.

Suroviny

  • 400 g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelené chili papričky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce masala koření
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl podle chuti
  • 200 g rýže
  • 400 ml vody

Postup

  1. Na pánvi nebo wok hrnku zahřejte olej.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova.
  3. Přidejte nakrájený česnek, papriku a chili papričku a smažte další 2 minuty.
  4. Přidejte krevety a osmahněte je z každé strany dozlatova.
  5. V misce smíchejte všechna koření (masala, kurkuma, koriandr, kmín) a přidejte je do pánve krevet.
  6. Přidejte sůl podle chuti a promíchejte.
  7. Nakonec přidejte rýži a zalijte vodou.
  8. Podle potřeby přidejte více vody a nechte rýži vařit, dokud není měkká a voda se vstřebá.
  9. Servírujte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *