3. 8. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Masala krevety s rýží jsou exotické jídlo, které rozhodně stojí za ochutnání. Tato indická specialita spojuje jemnost plodů moře se složitým spojením aromatických koření. Krevety jsou marinovány v pikantní směsi, která dodává jídlu bohatou a intenzivní chuť. Podávané s rýží jsou tyto krevety neuvěřitelně chutné a lahodné. Připravte si tento recept a poznáte jedinečnou kombinaci vůní a chutí, která vás dostane už po prvním soustu.
Suroviny
- 400 g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelené chili papričky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce masala koření
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl podle chuti
- 200 g rýže
- 400 ml vody
Postup
- Na pánvi nebo wok hrnku zahřejte olej.
- Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova.
- Přidejte nakrájený česnek, papriku a chili papričku a smažte další 2 minuty.
- Přidejte krevety a osmahněte je z každé strany dozlatova.
- V misce smíchejte všechna koření (masala, kurkuma, koriandr, kmín) a přidejte je do pánve krevet.
- Přidejte sůl podle chuti a promíchejte.
- Nakonec přidejte rýži a zalijte vodou.
- Podle potřeby přidejte více vody a nechte rýži vařit, dokud není měkká a voda se vstřebá.
- Servírujte horké.