26. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na Masala krevety s kokosovým mlékem plné exotických chutí a koření. Tento jednoduchý, ale bohatý pokrm je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně. Zkombinujte krevety s aromatickým masala kořením a jemnou chutí kokosového mléka pro neodolatelnou kombinaci, která vás okouzlí. Podávejte s rýží nebo indickým chlebem na inspirativní a lahodný zážitek ve vaší kuchyni. Buďte připraveni na vlnu exotiky a lahodných chutí s tímto fantastickým receptem na masala krevety s kokosovým mlékem.
Suroviny:
- 400 g krevet
- 2 středně velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky mleté kurkumy
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, dokud nezezloutnou.
- Přidejte krevety a restujte je asi 1-2 minuty, dokud nezezlátnou.
- Přidejte všechny koření (kurkuma, koriandr, kmín, paprika), promíchejte a restujte dalších 1-2 minuty.
- Přidejte kokosové mléko, osolte a opepřete podle chuti. Vařte na mírném ohni asi 10-15 minut, dokud omáčka zhoustne.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete přidat trochu škrobu rozmíchaného ve vodě a vařit až do zhoustnutí.
- Po uvaření ozdobte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
- Smažené masala krevety podávejte s rýží nebo naan chlebem.