7. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masala krevetky s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné indické jídlo – Masala krevetky s aromatickou rýží. Tento recept je plný exotických koření a chutí, které potěší vaše chuťové buňky. S trochou trpce, sladké a pikantní chuťové kombinace, toto jídlo rozhodně stojí za vyzkoušení. Sledujte náš jednoduchý recept a bavte se gourmet dobroty ve vašem vlastním domě.

Suroviny

  • 300 g krevetek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 palička skořice
  • 2 hřebíčky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 200 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže k podávání

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek.
  2. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek.
  3. Přidejte skořici, hřebíčky, kmín, koriandr, kurkumu a papriku. Orestujte asi minutu, dokud směs nezačne vonět.
  4. Přidejte krevety a smažte je dozlatova.
  5. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  7. Podávejte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *