14. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a pikantní jídlo, které vám zaručeně zahřeje tělo i duši – masala kari se zeleninou a rýží. Tento tradiční indický recept kombinuje aromatické koření s pestrou směsí čerstvé zeleniny a lahodné rýže. Připravte si ho doma a pochutnejte si na exotických chutích!
Suroviny:
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 lžičky kari pasty
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- mix zeleniny dle vlastní chuti (např. paprika, cuketa, mrkev)
- 400g vařené rýže
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli do změknutí.
- Přidejte prolisovaný česnek a zázvor a restujte další 1 minutu.
- Přidejte kari pastu, kurkumu a mletý koriandr a promíchejte.
- Přidejte nakrájenou zeleninu a vařte do změknutí.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte, dokud není zelenina a rýže dobře prohřáté.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte teplé a můžete ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.