14. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masala kari se zeleninou a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a pikantní jídlo, které vám zaručeně zahřeje tělo i duši – masala kari se zeleninou a rýží. Tento tradiční indický recept kombinuje aromatické koření s pestrou směsí čerstvé zeleniny a lahodné rýže. Připravte si ho doma a pochutnejte si na exotických chutích!

Suroviny:

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 lžičky kari pasty
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • mix zeleniny dle vlastní chuti (např. paprika, cuketa, mrkev)
  • 400g vařené rýže
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli do změknutí.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a zázvor a restujte další 1 minutu.
  3. Přidejte kari pastu, kurkumu a mletý koriandr a promíchejte.
  4. Přidejte nakrájenou zeleninu a vařte do změknutí.
  5. Přidejte vařenou rýži a promíchejte, dokud není zelenina a rýže dobře prohřáté.
  6. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Podávejte teplé a můžete ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *