14. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masala dýně a cizrna
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na masala dýni a cizrnu, který zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky! Tato exotická směs koření dodá dýni a cizrně bohatou a pikantní chuť. Ideální vegetariánská a veganská alternativa plná vlákniny a živin. Připravte si tento lahodný pokrm a pochutnejte si na jeho bohatých chutích!

Suroviny

  • 1 menší dýně hokkaido
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky mletého kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. Dýni oloupejte, vydlabejte semena a nakrájejte na kostičky.
  2. Cizrnu opláchněte a nechte okapat.
  3. Cibuli a česnek nakrájejte a lehce osmahněte na oleji ve velkém hrnci.
  4. Přidejte všechny koření (kurkuma, skořice, kmín, koriandr, paprika) a promíchejte.
  5. Přidejte nakrájenou dýni, cizrnu a kokosové mléko.
  6. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 20 minut nebo dokud není dýně měkká.
  7. Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *