15. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masala dhal z červených fazolí
zdroj: Recepty 24/7

Masala dhal z červených fazolí je tradiční indické jídlo plné chutí a koření. Tato lahodná a nasycující vegetariánská pochoutka je bohatá na bílkoviny a zdravé sacharidy. S jemnou kombinací fazolí, pomalu vařeného dhalu a pikantních koření bude tento recept jistě oslnit vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento exotický pokrm jako hlavní jídlo nebo přílohu a seznamte se s tradičními chutěmi indické kuchyně.

Suroviny

  • 1 šálek červených fazolí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce směsi koření Masala
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • petržel na ozdobu

Postup

  1. Fazole namočte do vody přes noc, poté je opláchněte.
  2. Cibuli nakrájejte na drobné kousky a na pánvi osmahněte na oleji.
  3. Přidejte na drobno nakrájený česnek a smažte ho spolu s cibulí.
  4. Přidejte nakrájené rajče a vařte, dokud se rozmačká.
  5. Přidejte fazole, koření Masala, kurkumu, sůl a pepř. Promíchejte a přidejte vodu, aby byly fazole ponořené.
  6. Vše vařte, dokud fazole nezměknou a omáčka se zahustí.
  7. Podávejte posypané petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *