15. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Marocký zapečený jehněčí s brambory je lahodné exotické jídlo plné aromatických koření a chutí. Tento recept vám přinese chuť Orientu přímo do vaší kuchyně. Vyzkoušejte ho hned!
Suroviny
- 1 kg jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 500 g brambor nakrájených na plátky
- 2 cibule nakrájené na drobno
- 4 stroužky česneku rozmačkané
- 1 červená paprika nakrájená na drobno
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 500 ml vývaru
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte nakrájené jehněčí maso a orestujte ho ze všech stran.
- Přilijte vývar a přidejte kousky papriky, kurkumu, skořici, kmín, papriku, sůl a pepř.
- Přiveďte k varu a nechte vařit asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- Vložte nakrájené brambory a vařte dalších 20 minut, dokud nejsou měkké.
- Po uvaření dejte do zapékací mísy a pečte v troubě při 180 stupních asi 20 minut, nebo dokud brambory nejsou zlatě hnědé.
- Před podáváním ozdobte nasekaným petrželem.