27. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
Marocký tajine s jehněčím masem
zdroj: Recepty 24/7

Marocký tajine s jehněčím masem je lahodná a exotická pokrmová specialita, která vám přivede do kuchyně atmosféru orientálního Maroka. Jehněčí maso se pomalu dusí spolu s aromatickými kořením, jako je zázvor, skořice a kurkuma, která mu dodávají bohatou chuť a vůni. Kombinace sladkých sušených švestek a medu přidává receptu dokonalou rovnováhu mezi sladkostí a kořením. Tajine je podávaný s kousky syrových mandlí a čerstvou petrželkou, které dodávají pokrmu krásnou texturu a vzhled. Ponořte se do tajemných chutí a vůní Maroka s tímto úžasným receptem na marocký tajine s jehněčím masem.

Suroviny:

  • 500 g jehněčího masa (na kosti)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky mletých hřebíčků
  • ½ lžičky mletého pepře
  • ½ lžičky soli
  • 4 rajčata
  • 1 hrnek oloupaných mandlí
  • 1 hrst rozinek
  • 1 citron
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Na rozpáleném oleji osmahněte na kostičky nakrájené jehněčí maso, dokud nezezlátne z obou stran.
  2. Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Orestujte, dokud cibule nezesklovatí.
  3. Přidejte všechny koření (koriandr, kmín, kurkumu, papriku, skořici, zázvor, hřebíček, pepř a sůl) a promíchejte.
  4. Přidejte oloupaná rajčata a nechte vařit, dokud se rozpadnou.
  5. Přidejte oloupané mandle a promíchejte. Přidejte také rozinky.
  6. Pokud je tajine příliš suchý, přidejte trochu vody. Povařte pod pokličkou na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud není maso měkké a dochucené.
  7. Případně můžete přidat několik kostek cukru nebo medu, aby bylo jídlo sladší.
  8. Při podávání posypte jídlo nastrouhanou kůrou z citronu a čerstvou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *