21. 12. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Marocký tajine s jehňacím masem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo Maroka s​ naším receptem na‌ tradiční marocký tajine ⁤s jehňacím ​masem. Tajine,​ pojmenovaný po speciální hliněné nádobě, ve které se připravuje, je plný chutí a aromat,​ vhodný na každou příležitost. ⁣Recept obsahuje krok za krokem instrukce, jak​ na to,⁣ aby ⁣jehňací maso ‍bylo dokonale⁢ měkké a šťavnaté, doplněné o kombinaci koření⁤ jako je koriandr, cizrnka a sušené švestky. Perfektní recept pro rodinnou večeři nebo setkání s⁢ přáteli. Uvařte⁣ si pravý marocký‌ tajine a přenesete​ kus⁣ Maroka přímo na váš stůl!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa, nakrájeného na kostky
  • 2​ lžíce ‌olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého ‌koriandru
  • 1‍ lžička mleté kurkumy
  • 1 ⁣lžička skořice
  • 500 ml vody nebo jehněčího vývaru
  • 2 mrkve, nakrájené na⁢ kousky
  • 2 brambory, nakrájené na kousky
  • sůl⁣ a pepř podle ⁤chuti
  • hrst rozinek (volitelně)
  • hrst čerstvého koriandru nebo petrželky, na ozdobu

Postup

  1. V tajine ‍nebo hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a opečte ⁣cibuli dozlatova.
  2. Přidejte⁣ česnek, zázvor, ‍koriandr, kurkumu a skořici, smažte asi ​1 minutu, ‍dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte nakrájené⁤ jehněčí maso a opečte ‍ze všech stran dohněda.
  4. Přilijte vodu nebo vývar, přiveďte k varu ⁤a ‍pak ztlumte na mírný​ oheň. Vařte kryté asi‌ 1 hodinu.
  5. Přidejte⁤ mrkev, brambory, sůl a pepř; pokud používáte, tak‌ i​ rozinky. Pokračujte ve vaření do ⁢změknutí‍ zeleniny,‍ asi dalších 30 minut.
  6. Podávejte ozdobené​ čerstvým koriandrem nebo petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *