5. 2. 2025
Autor: Michaela Srncová
Marocký tagine s kurčetem a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Marocký tagine s kurčetem a olivami je lahodné marocké jídlo, které si zamilujete. Vychutnejte si jemně kořeněný kuřecí pokrm, který je připravený s olivami a dalšími lahodnými přísadami. S tímto receptem vytvoříte skvělou exotickou chuťovou bombru, která potěší Vaše chuťové buňky. Nenechte si ujít možnost ochutnat tuto lahůdku a připravit si ji sami doma!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého skořice
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 200g marinovaných oliv
  • 500ml kuřecího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Naolejte tagine olejem a rozehřejte na sporáku.
  2. Přidejte na kostky nakrájené kuřecí prsa a osmahněte ze všech stran.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte do měkka.
  4. Přidejte všechny koření a promíchejte.
  5. Přilijte kuřecí vývar a přidejte olivy.
  6. Nechejte vařit na mírném plameni asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
  7. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Servírujte posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *