22. 12. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Marocký tagine s hovězím a kořením je lahodné jídlo inspirované tradiční marockou kuchyní. V tomto receptu se setkávají exotické koření s měkkým hovězím masem, výsledkem je jemné a aromatické jídlo, které rozhodně stojí za vyzkoušení. Sledujte náš recept a připravte si doma tento lahodný pokrm plný chutí a vůní Orientu.
Suroviny
- 500g hovězího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 2 brambory nakrájené na kostky
- 2 mrkve nakrájené na kolečka
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 4 rajčata nakrájená na kostky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého pepře
- sůl podle chuti
- čerstvá petrželka a citrónová šťáva na ozdobení
Postup
- Na pánvi osmahneme maso se solí, mletým koriandrem, kmínem, skořicí, kurkumou a pepřem.
- Přidáme cibuli a česnek a restujeme, dokud cibule nezezlátne.
- Přesuneme maso do tagine hrnce a přidáme brambory, mrkev, papriku a rajčata.
- Přilijeme vodu do hrnce a necháme dusit na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou a zakápneme citrónovou šťávou.