30. 1. 2025
Autor: Gabriela Smolková
zdroj: Recepty 24/7
Objavte chutě Maroka s naším receptem na salát s pomeranči a datlemi. Tento lahodný a osvěžující salát kombinuje sladkost zralých pomerančů s příjemným karamelovým nádechem datlí. Přidáme k tomu špetku skořice a šťavnaté ořechy pro křupavý kontrast. Ideální jako rychlá a zdravá svačina nebo jako dokonalý doplněk k jakémukoliv jídlu. Vyzkoušejte tento snadný recept a přeneste si kousek Maroka na svůj stůl!
Suroviny
- 4 pomeranče
- 12 datlí, bez pecek a nakrájených
- 2 lžíce olivového oleje
- Špetka skořice
- Špetka mletého zázvoru
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce nasekaného listového petrželu
- 2 lžíce nasekané máty
- Špetka soli
Postup
- Očistěte pomeranče. Pomocí nože odstraňte kůru a bílou část slupky, a poté nakrájejte pomeranče na kousky nebo kolečka.
- V misce smíchejte nakrájené pomeranče a datle.
- V malé misce smíchejte olivový olej, skořici, zázvor, med a špetku soli.
- Zálivku rovnoměrně rozprostřete nad pomeranče a datle.
- Přidejte nasekaný petržel a mátu a lehce promíchejte.
- Salát nechte odpočinout alespoň 15 minut před podáváním, aby se chutě dostatečně propojily.