29. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Marocký kuskus s kuřecím masem je lahodný recept, který vám přinese vůni a chuť exotického Maroka. Tento tradiční pokrm kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s aromatickými kořením a pestrou směsí zeleniny. Kuskus je příloha, která se postupně vaří ve vývaru, absorbuje všechny lahodné příchutě a vytváří měkkou a osvěžující konzistenci. Marocký kuskus s kuřecím masem je plný chuti a skvělá volba pro ty, kteří chtějí zažít autentickou marockou kuchyni.
Suroviny
- 250 g kuskusu
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 4 rajčata
- 100 g oliv
- 100 g rozinek
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
- Do většího hrnce rozpustíme trochu oleje a na něm osmažíme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a krátce ho osmažíme z každé strany.
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriku nakrájíme na menší kousky.
- Přidáme nakrájenou mrkev a papriku do hrnce a orestujeme je společně s masem.
- Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme je do hrnce spolu s olivami a rozinkami.
- Přidáme kari koření, mletý kmín, sůl a pepř podle chuti. Směs důkladně promícháme.
- Nalijeme do hrnce vodu tak, aby maso a zelenina byly ponořené.
- Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu. Necháme vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není měkké.
- Mezitím si připravíme kuskus. Do mísy dáme kuskus a zalijeme ho vroucí vodou. Mísíme vidličkou, necháme ho nabobtnat a chvíli odstát.
- Hotový kuskus přidáme do hrnce se směsí kuřecího masa a zeleniny. Důkladně promícháme.
- Kuskus s kuřecím masem můžeme ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou. Podáváme teplé.